Home / Cortenstaal in voortuin

Cortenstaal in voortuin

Uitgevoerd/voltooid mrt 2018
Locatie Kloetinge, Zeeland
Tuinoppervlakte 50 m²
Uitvoerend hovenier Hoveniersbedrijf Paardekooper Kloetinge
Geen dertien in dozijn uitstraling voor deze voortuin! Met een cortenstalen verhoogde plantenbak en dito staptegels is deze voortuin krachtig en opvallend.

Bij het uitstappen uit de auto stapte je in de grond; zo smal was de oprit. De beplanting vergde veel onderhoud met knipwerk en onkruid wieden en de doorgang naar de buurwoning voelde gewoon niet zo prettig. Kortom, werk aan de winkel!

Als eerste verbreedde ik de oprit heel eenvoudig met een strook halfverharding zodat in- en uitstappen een stuk handiger verloopt. Ook plaatste ik een aantal palen op de grens met de buren om wat meer afscherming te krijgen. Een cortenstalen verhoogde bak is de grote blikvanger in deze voortuin. De wintergroene siergrasjes waarmee de plantenbak is gevuld, zijn het hele jaar door mooi. Het cortenstaal komt terug in de staptegels en deze belijning wordt herhaald in de wintergroene, strakke Taxushaag. Deze haag haalt de geparkeerde auto’s wat uit het zicht en breekt de inkijk vanaf de straat richting woonkamer.

De beplanting is onderhoudsvriendelijk met een lage bodembedekker, siergrassen en roodbladige planten. Een meerstammig Krentenboompje geeft hoogte en diepte aan deze voortuin.

Neem contact op

Wil je weten hoe ik je kan helpen bij het realiseren van je droomtuin? Neem dan contact op middels het contactformulier, of bel +31(0)6 22 47 30 71.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.