Home / Familietuin met moestuinbakken

Familietuin met moestuinbakken

Uitgevoerd/voltooid jul 2017
Locatie Goes, Zeeland
Tuinoppervlakte 104 m²
Uitvoerend hovenier Tuin Totaal | opdrachtgever zelf
Het is een sfeervolle achtertuin geworden waar voldoende ruimte is om lekker buiten te leven en zelf aan de slag te gaan met de bloemenborders en moestuinbakken.
“Sandra heeft alle wensen die we hebben genoemd in het nieuwe tuinplan verwerkt tot een verrassend resultaat”

De enorme boom van de buren die tijdens een storm omviel, maakte in een klap een einde aan de oude tuin. Aan de andere kant gaf het ook mogelijkheden om de tuin nu eens goed aan te pakken en aan te passen aan de wensen van dit actieve gezin.

Beschutting en privacy was van groot belang in de nieuwe tuin. Er was helaas veel bestaande beplanting gesneuveld, dus heb ik als eerste de tuin weer hoogte gegeven door het inpassen van een houten pergola constructie. Het ruwe kastanjehout past bij de ongedwongen sfeer die mijn opdrachtgevers graag zien. Begroeid met weelderig groen zorgt het voor een ‘groen plafond’. Aan het einde van de tuin staat een meerstammige Gleditsia die het schuurtje van de buren uit het zicht haalt.

Het hoofdterras is bewust verder de tuin geplaatst. Een trucje dat ik vaker toepas; hierdoor komt er ruimte voor de glazen pui voor beplanting. Een meerstammige Cornus kousa in deze border geeft diepte aan de tuin.

Tuinontwerp aanvragen

Door de vele aanvragen die ik krijg, werk ik met een wachtlijst. Ik neem per kwartaal een beperkt aantal projecten aan. Door het invullen van het aanmeldformulier vraag je een plek aan op mijn wachtlijst. Na ontvangst bekijk ik de gegevens en laat je weten of we een intakegesprek kunnen plannen.

Aanvraagformulier invullen