Tuinontwerp Goes | Een grootse tuin

Locatie Goes
Tuinoppervlakte 3700 m²
Uitvoerend hovenier Hoveniersbedrijf Paardekooper Kloetinge
Een tuin met geweldige eigenaren die veel waarde hechten aan het creëren van een fijne woonplek. En voor hen hoort daar een groene tuin bij. Een tuin met volop beleving van de seizoenen. Maar ook een tuin die de moderne woning perfect tot zijn recht laat komen. Waar de tuin zich rond de woning vormt met vormen, lijnen, materialen en kleuren in harmonie.
Wij zijn door onze hovenier getipt om eens contact te maken met Sandra en dat was inderdaad een gouden tip! De eerste kennismaking verliep prettig en hieruit volgde een geweldig ontwerp wat bij ons huis, de omgeving en bij ons past.

De oude woning op dit bestaande perceel in Goes is vervangen door een eigentijdse woning ontworpen door Fierloos Architecten. De aanwezige bomen zijn voor een deel behouden gebleven en geven nu al een mooie beschutting. Een goede structuur en krachtige belijning waren belangrijke wensen. Een grote spiegelvijver en veel groen, pluktuinborders en volop beleving van de seizoenen en het dierenleven. Een bepaalde gelaagdheid in een tuin spreekt erg aan. Eerst zat het groen allemaal bovenin. Gelaagdheid in de beplanting maar ook in het materiaalgebruik en constructies, zoals wanden en pergola’s.

De meest opvallende elementen zijn de witte wanden achterin de tuin. Deze heb ik bewust toegepast in hetzelfde wit als de woning. Zo verbind ik de woning en de zeer ruime tuin en zorg ik voor de juiste verhouding. In de woning is een belangrijke zichtlijn aanwezig; in de achtertuin ligt een langwerpige spiegelvijver en in de voortuin komt het water terug in een kleinere vierkante vorm. De stoere verhoogde blokken volgen de lijn van de woning aan de voorzijde met aan het eind een wateruitloopje. De stevige lijnen in het ontwerp en het stoere karakter van de Schellevistegels worden weer verzacht door de beplanting. Die in sommige delen van de tuin sober is gehouden, maar op andere plekken weer een heel ongedwongen sfeer heeft.

Sandra heeft alles tot in detail uitgewerkt op papier en heeft ook de beplanting uitgezet in de tuin zodat de hovenier alles op de juiste plaats kon inplanten. Tijdens haar bezoeken kregen we informatie en adviezen omtrent de verzorging en zij zal ons in de komende jaren blijven begeleiden. Bedankt voor de fijne samenwerking, wij zijn heel erg tevreden en kunnen SK tuinatelier dan ook zeker aanbevelen.

Jouw tuinontwerp aanvragen:

Vul hier je gegevens in en laat me alvast je wensen weten. Dan neem ik binnenkort contact met je op!

Vraag hier je tuinontwerp aan