Tuinontwerp Goes | Fijn stadstuintje

Locatie Goes
Tuinoppervlakte 92 m²
Uitvoerend hovenier De Hooge Meet Hoveniers Kerkwerve
Op nog geen 100m2 keuze uit 3 verschillende zitplekken en toch een heel prettig groen uitzicht vanuit de woning. Mijn opdrachtgevers zijn graag buiten; van koffie in de ochtendzon tot borrelen op een warme zomeravond en gezellig dineren waarbij de kruiden uit eigen tuin komen. In dit fijne stadstuintje in Goes kan het allemaal!
“Sandra heeft voor ons een prachtig tuinontwerp gemaakt waarin ze op een mooie manier haar kunde heeft gekoppeld aan onze wensen. We zijn nu 6 maanden verder en de contouren van het ontwerp beginnen in de beplanting duidelijk te worden".

De oude tuin was saai om naar te kijken en verouderd qua materialen en beplanting. Vanuit de zithoek zag je de afvalcontainers staan en sowieso werd de aanwezige ruimte niet goed benut. De breed uitgegroeide haag was lastig te onderhouden en er miste kleur en levendigheid. Doordat het perceel ook nog eens een afwijkende vorm heeft, leek het onmogelijk om alle nieuwe wensen hierin te passen.

De belangrijkste wensen waren optimaal gebruiken maken van de zonnige momenten gedurende de dag. Een grote eettafel, maar ook een loungesetje en ook graag een ligbed moesten een plek krijgen. Maar daarbij wel de voorwaarde; ook nog voldoende groen!

Door het inpassen van 3 zitjes en daarbij ook nog voldoende groen moest ik de tuin dus groter laten lijken dan dat het daadwerkelijk is. Dit was mogelijk door een uitgekiende indeling. Wat deed ik? Vanuit de keuken begeleid ik de blik eerst langs 2 opvallende hoge potten, waarna de verhoogde border met hogere transparante planten extra diepte geeft aan deze kleine tuin. 2 vaste zitbankjes geven structuur aan het geheel en bieden plek aan de verzameling keukenkruiden die graag worden gebruikt. Een rij stalen kokers in het blauw van het houtwerk van de woning geven het hoofdterras rugdekking en verbinden de woning en tuin nog eens extra.

"We zijn verrast door de keuze van kleur in de beplanting en de vele zitmogelijkheden die onze vernieuwde stadstuin nu biedt. Hier genieten we nu al dagelijks van”.

Jouw tuinontwerp aanvragen:

Vul hier je gegevens in en laat me alvast je wensen weten. Dan neem ik binnenkort contact met je op!

Vraag hier je tuinontwerp aan