Tuinontwerp Kamperland | Tijdloze tuin bij vrijstaande woning

Locatie Kamperland
Tuinoppervlakte 1675 m²
Uitvoerend hovenier Hoveniersbedrijf Paardekooper Kloetinge
Het tijdloze karakter versterkt de sfeer van de bosrijke omgeving en geeft een sterke structuur en veel belevingswaarde. Het is prettig zitten onder de overkapping uitkijkend op een gemengde bloeiende border. De sfeer is uitnodigend en lekker groen.
Op een zomerse dag zaten wij tegen 3 grote coniferen aan de rand van onze tuin aan te kijken, waar achter de zon langzaam onderging. Hoe zou het zijn wanneer deze coniferen zouden verdwijnen? Wat zou er anders kunnen dan het gras en al die laurierstruiken? Hoe kunnen we van deze ‘groene tuin’ een kleurrijke omgeving maken?

In het najaar van 2016 was dit nog een een sfeerloze plek die door de hoge hagen en dichte beplanting een beetje benauwend aanvoelde. Er was een duidelijke wens voor meer kleur, meer bloemen die ook insecten aantrekken. Kortom meer te zien en te beleven!

De tuin hoefde niet enorm onderhoudsvriendelijk te zien. Een beetje werken in de tuin is fijn en ook prima te doen nu.

Het was voor mij al snel duidelijk dat de bestaande taxushaag in het verlengde van de achtergevel een stuk lager moest. Hierdoor komt er meer verbinding met het achtergelegen tuindeel. En ontstaat er vanuit de overkapping een prachtige gelaagdheid in de tuin.

De aanwezige bestrating is in zijn geheel behouden gebleven met toevoeging van pad naar overkapping en de verharding aldaar. Maar alleen al de aanpassingen die er zijn gedaan in de beplanting zorgen voor een complete metamorfose in deze tuin.

Sandra heeft de plannen tot in detail uitgewerkt op tekening en met een uitgekiende plantenlijst. Samen met de hovenier Paardekooper uit Kloetinge zijn de plannen werkelijkheid geworden en heeft de natuur de rest gedaan en zo is er nu na drie jaar een prachtige tuin ontstaan.Wij vinden het leuk dat Sandra steeds betrokken is gebleven. Want gaandeweg zijn er weer nieuwe ideeën gekomen en mochten we altijd rekenen op tips en advies.Wij zijn er heel erg blij mee. Bedankt Sandra!

Jouw tuinontwerp aanvragen:

Wil je mij inschakelen voor het ontwerpen van jouw nieuwe tuin? Vul dan het aanvraagformulier in en ik neem snel contact met je op!

Start hier je aanvraag