Tuinontwerp Koudekerke | vakantietuin Dishoek

Locatie Dishoek
Tuinoppervlakte 1055 m²
Uitvoerend hovenier Bosman Tuinadvies Koudekerke
Een plek om te genieten tijdens vrije weekenden en vakanties, even weg van de dagelijkse hectiek. Dat was het idee bij aankoop van een verouderde woning onderaan de duinen bij Dishoek. En dat zie je terug in de tuin; fijne beschutte zitplekken, een beplanting die tegen een stootje kan en niet zoveel onderhoud nodig heeft. Genieten staat hier voorop, hoe minder zorg de tuin nodig heeft, hoe meer tijd er op het strand doorgebracht kan worden.
"Na een aantal tuinarchitecten gesproken te hebben, kozen wij Sandra vanwege haar 1e leuke ideeën tijdens het kennismakingsgesprek in onze tuin, de duidelijke werkwijze en prettige communicatie (duidelijk en zakelijk, wat fijn is omdat we buiten Zeeland wonen)"

De verouderde woning is helemaal gerenoveerd, daarbij werd een zeer hoge glazen pui aan de voorzijde geplaatst. Ideaal om daar ook een ruim terras bij aan te leggen. Deze plek is heerlijk beschut en zonnig, maar hoe creëer je voldoende privacy aan de voorzijde van een woning? Daarbij is er ook een hoogteveschil van ca. 1m te overbruggen tot aan de voordeur. Een bijzondere situatie die om een bijzondere oplossing vroeg.

Het probleem van het gemis van privacy en het flinke hoogteverschil naar de voordeur heb ik in één keer opgelost door het plaatsen van een betonnen keerwand. Deze is voldoende hoog om het zicht op het terras voor een deel te breken. Een flinke groep wintergroene Olijfwilg zorgt voor het andere deel van de beschutting. Aan de andere zijde van de keerwand brengen ‘zwevende’ tegels je omhoog naar voordeur. Een royaal gebaar dat de entree nèt dat beetje extra geeft qua uitstraling. Grote groepen Lampepoetser siergras en Russische Salie verzachten de stevige materialen en passen perfect in het ziltige klimaat dat hier heerst.

Het terras aan de voorzijde is verbonden aan het achterterras door de zijtuin. Hier zorgen de palenrijen voor minder doorkijk en zijn ze een hint naar het strand. Een schelpenpad slingert hier doorheen en is een mooie tegenhanger van de grootformaat Schellevis tegels van de terrassen.

"Als hoveniersbedrijf zijn wij door Sandra benaderd om prijsopgave te doen voor de uitvoering van enkele door haar bedachte tuinontwerpen. Deze tuinen mochten we ook daadwerkelijk aanleggen. Moet zeggen dat haar plannen goed in elkaar steken. Creatief, technisch goed doordacht en zeker niet standaard. Kenmerkend is ook dat het “groene” tuinen zijn, met leuke beplanting."

Jouw tuinontwerp aanvragen:

Wil je mij inschakelen voor het ontwerpen van jouw nieuwe tuin? Vul dan het aanvraagformulier in en ik neem snel contact met je op!

Start hier je aanvraag