Tuinontwerp Middelburg | Breed en ondiep tuintje

Locatie Middelburg
Tuinoppervlakte 55 m²
Uitvoerend hovenier Bosman Tuinadvies
Van iedere plek is wat te maken, dat bewijst dit tuintje wel! Heel ondiep, in 4 stappen ben je bij de achterscheiding, maar toch kun je op 3 plekken lekker zitten en is het ook nog voldoende groen.
“Toen wij dit huis kochten zag ik al meteen dat de tuin weleens een probleem kon worden. Ondiep, 6,5 mtr en 12,5 mtr lang. Het omgekeerde van een standaard tuin. Hoe ga ik deze tuin dieper laten lijken en hoe deel je het in? Hier was een tuinarchitect zeker nodig. Ik vond Sandra via google. Het idee van een onafhankelijke architect sprak mij erg aan omdat zij goed luistert naar de wensen van de klant".

In de oude situatie was het vooral een tuin om naar te kijken; een terras tegen de woning aan en verder was het beplanting en gras. Maar een kleine tuin die ook nog eens ondiep is, heeft meer nodig dan dat om het een prettige plek te maken…

 

 

Hoewel privacy natuurlijk wenselijk was, hebben we juist niet gekozen voor een standaard houten schutting. Deze wilgentenen schutting die ter plekke gevlochten is, maakt de grens vriendelijker en zachter en daarom niet zo aanwezig. Klimplanten als Clematis en wingerd maken de wanden nog vriendelijker.

En wat de tuin ook groter laat lijken is de verhoogde plantenbak midden in de tuin. Dit zorgt voor meer diepte vanuit de woning en biedt een mooie zichtlijn tussen de beide zitjes aan weerszijden van de tuin. Daarbij kun je ook nog eens achterlangs de verhoging lopen wat het effect nog extra vergroot.

De beplanting is samengesteld uit voornamelijke groene planten en witte bloemen. Dit geeft een heel rustig beeld. En dat is ook weer passend bij het compacte formaat van deze tuin. Rust geeft ruimte.

"Ik had nogal wat wensen, het moest in ieder geval dieper ogen, veel groen, witte bloeiers, meerdere zitjes en zeker niet zo’n standaard tuintje. Het eerste ontwerp was meteen raak, zeer verrassend, we waren het snel eens".

Jouw tuinontwerp aanvragen:

Vul hier je gegevens in en laat me alvast je wensen weten. Dan neem ik binnenkort contact met je op!

Vraag hier je tuinontwerp aan