Tuinontwerp Walcheren | Achtertuin met zitbankjes

Locatie Oostkapelle
Tuinoppervlakte 140 m²
Uitvoerend hovenier Wielemaker Tuinen Middelburg
Het huis waar ze net zijn komen wonen is helemaal naar hun zin. Maar van de tuin werden ze niet gelukkig. Met de verhuizing hebben ze een prachtige, grote tuin moeten achterlaten en hoe krijgen ze die fijne, groene sfeer in dit tuintje? Mijn opdrachtgevers kwamen er niet uit, dus vroegen mij om een goed plan!
Toen Sandra bij ons aan huis kwam, hebben we onze wensen besproken. Zij kwam toen gelijk met mogelijkheden aan waar wij niet aan hadden gedacht, b.v. een overkapping aan de achterkant van de tuin. We begrepen elkaar prima, want toen ze met het ontwerp kwam hoefde er niets meer aan veranderd te worden.

Ze wonen het liefst vanaf het vroege voorjaar tot laat in de herfst buiten. Hierom wilden ze graag een overkapping aan de woning, zodat ze ook bij iets minder weer in de tuin kunnen zijn.

Toen ik voor het eerst in de tuin was, wist ik al dat het niet de juiste oplossing was. Toen zij mij hun wensen vertelden, kreeg ik een andere beeld voor ogen. Een tuin waar je doorheen kunt lopen en het groen in geuren en kleuren ervaart. Want mijn opdrachtgevers zijn echte tuinliefhebbers die daar erg van genieten. Daarom moest de overkapping wel achterin de tuin geplaatst worden, zodat je bij iedere wandeling er naar toe weer die beleving hebt.

We gebruikten het aanwezige schuurtje als uitgangspunt en de overkapping werd op maat hiertegen aangebouwd.

Tussen woning en overkapping plaatste ik ook verhoogde plantenbakken en een houten palenrij om diepte te creëren in deze niet al te grote tuin. Ook overtuigde ik hen om een ander kleurschema voor de beplanting toe te passen. Niet het veel gebruikte roze, blauw, paars. Maar een stijlvolle combinatie van zachtoranje en wijnrood met lila en blauw, wat wit en donkerrode bladbeplanting.

In oktober 2019 was ik even terug voor het uitzetten van de beplanting op de juiste plek in de borders. We dronken thee in de overkapping en genoten van het resultaat tot dan toe. En volgend jaar ga ik terug om het eindresultaat te bewonderen.

Wij zijn heel erg blij met het eindresultaat en kijken uit naar het voorjaar. Het is een tuin geworden waarover we al veel complimenten hebben gekregen en waarin we fijn buiten kunnen zijn.

Jouw tuinontwerp aanvragen:

Wil je mij inschakelen voor het ontwerpen van jouw nieuwe tuin? Vul dan het aanvraagformulier in en ik neem snel contact met je op!

Start hier je aanvraag