Tuin met zwembad en relaxte zitplekken | Spui

Locatie
Spui
Tuinoppervlakte
760 m²
Uitvoerend hovenier
De Ruiter Tuinen

In het kleine dorpje Spui maakte ik een plan om een voormalig bedrijfsterrein om te toveren in een luxe relaxtuin met zwembad. Genieten van het buitenzijn met het hele gezin in een groene, kleurrijke tuin met uitzicht op het achterliggende natuurgebied waren de wensen die bij mij werden neergelegd.

Een betere stap hadden we niet kunnen zetten; Sandra inschakelen voor het ontwerpen van onze tuin. Vanaf het allereerste begin (het contact per mail) tot en met het laatste bezoek (het maken van de foto’s), het hele traject is ons ontzettend goed bevallen. En natuurlijk het resultaat, een tuin waarvan je steeds weer merkt dat er goed over is nagedacht, het klopt gewoon.

Vera van der Windt | Spui

Ik kwam voor het eerst in november 2018 in deze tuin. Hoewel tuin…het was niet meer dan een sterk aflopend terrein volgestort met grind en beton. Maar met wel een prachtig uitzicht vanuit de woonkamer op het achterliggende natuurgebied.

De grootste uitdaging was om het gewenste zwembad een goede plek te geven in combinatie met het aflopende terrein.

+2
+2
+2
+1
+1

Ik heb het zwembad van 10x4m in de lengte gelegd met daarnaast een royale trap. Hierdoor wordt het zwembad nog meer een eyecatcher. De zwembadwand die in het zicht is vanaf het lager gelegen terras is betegeld met natuurstenen strips. De materiaalkleuren zijn zacht en natuurlijk in diverse zand/grijs tinten. De zwarte schutting reflecteert de zwarte wandbekleding van de woning. De beplanting is losjes en speels in de niet alle-daagse kleurencombinatie van oranje/blauw/donkerrood.

Sandra vraagt goed door, zodat je zelf ook beter voor ogen krijgt wat je zelf wilt met je tuin. En bij het ontwerp merk je dat Sandra kan putten uit ervaring en creatief inzicht, zodat er een resultaat ligt dat origineel is en absoluut aan onze wensen voldoet, zelfs meer dan dat. Niet aarzelen dus, gewoon doen!

Vera van der Windt | Spui