Home / Masterplan grote boerderijtuin

Masterplan grote boerderijtuin

Uitgevoerd/voltooid jul 2018
Locatie Heinkenszand, Zeeland
Tuinoppervlakte 11000 m²
Een droomplek voor liefhebbers van het landelijke buitenleven, dat is dit boerderijtje in één van de polders bij Heinkenszand. Het jonge gezin dat hier is komen wonen, is druk bezig met de verbouwing van de woning. Toch werd er ook al gedroomd over hoe de toekomstige tuin eruit moet komen zien. Maar hoe richt je 11.000m2 in? Ze schakelden mijn hulp in voor het maken van een masterplan waar ze de komende jaren aan kunnen werken.

Wat vooral lastig was om de situatie na verbouwing goed voor ogen te krijgen. Ik heb een heldere indeling gemaakt waarbij de ruimtes binnenshuis perfect aansluiten op de buitenruimte. De entree wordt verplaatst naar de linkerzijde van de woning. Ik heb laten zien hoe je dit gebied vriendelijk en uitnodigend maakt en waar je auto’s parkeert.

Na renovatie bevat de woning een glazen corridor waarbij een 3-tal vierkante plantvakken de verbindende factor zijn tussen de 2 ruimtes. Het hoofdterras is juist iets verder weg geplaatst. Zo blijft het uitzicht het hele jaar prettig groen en wordt een grote steenoppervlakte vermeden. Aan één zijde kijk je op een patio-achtige ruimte met mooi verstild groen en een waterelement dat doet denken aan een ouderwetse trog. Een mooi voorbeeld van het contrast tussen eigentijdse vormgeving en karakteristieke boerderijelementen.

Neem contact op

Wil je weten hoe ik je kan helpen bij het realiseren van je droomtuin? Neem dan contact op middels het contactformulier, of bel +31(0)6 22 47 30 71.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.