Tuinontwerp

Sandra Korstanje tuinontwerper

Voor het maken van een goed tuinontwerp is inlevingsvermogen, creativiteit, goede luistercapaciteiten en natuurlijk een vakkundig oog voor indeling nodig. Met daarbij een goed stijlgevoel voor het combineren van materialen en het samenstellen van goed gekozen de juiste beplanting volgens een bepaalde sfeer en uitstraling.

Het is maatwerk afgestemd op jouw specifieke wensen in samenhang met de plek en de woning. Jarenlange ervaring in het maken van tuinontwerpen heeft mij geleerd dat een tuinontwerp zich altijd dubbel en dwars terug verdient. Zo heb ik in al die jaren ook veel voorbeelden gezien waar te makkelijk werd gedacht over de inrichting van de tuin en alle details die erbij komen kijken. Met teleurstellingen en weggegooid geld als gevolg. Met een goed tuinontwerp voorkom je fouten en bespaar je dus op voorhand al geld!

Ik maak eigentijdse tuinontwerpen voor mensen die véél waarde hechten aan een fijne, groene buitenruimte. Ik help je jouw droomtuin helemaal helder te krijgen.  Niets staat je tuingeluk nog in de weg. Het zijn gedetailleerde plannen die veel verder gaan dan een ’tuinschetsje’. Alleen op die manier kan ik je het beste helpen. Wil je dit ook? Je hebt me nu gevonden..

In een tuin gaat het om de juiste verhouding en balans. Beschutting of juist openheid. Vol tegenover leegte. Zwaar tegenover licht. Al deze zaken vormen de basis voor een goed tuinontwerp. Je voelt het zonder dat het geforceerd is, de puzzelstukjes vallen in elkaar.

Fijn, zo’n tuin.

IMG_5517

Wat kost een tuinontwerp?

De prijs van een tuinontwerp is afhankelijk van jouw specifieke wensen, de (on)mogelijkheden van het perceel, de complexiteit van het tuinontwerp. Na een kennismakingsgesprek maak ik een offerte op maat. Aan het kennismakingsgesprek zijn geen kosten verbonden. Maar ik vraag je wel om eerst het aanvraagformulier in te vullen. Daarna bellen we even om kort kennis te maken en te overleggen of ik je verder kan helpen. Om je een idee te geven waar je aan moet denken qua kosten; een compleet tuinontwerp begint bij ca. € 1500-2000 euro voor de kleinere tuin tot 100m2.

Wat kost tuinaanleg?

Net als bij een tuinontwerp hebben verschillende factoren invloed op de kosten van de tuinaanleg. Met een gemiddelde aanlegprijs van € 150,-per m2 kom je aardig in de richting. Die prijs wordt hoger bij het toevoegen van een terrasoverkapping, vijver, luxe verhogingen en keermuren, trappen en treden, hoogwaardige erfafscheiding e.d. En lager bij het gebruik van eenvoudige bestrating, haag als erfafscheiding, veel gras.

Jouw tuinontwerp aanvragen:

Wil je mij inschakelen voor het ontwerpen van jouw nieuwe tuin? Vul dan het aanvraagformulier in en ik neem snel contact met je op!

Start hier je aanvraag