Home / Tuinontwerp

Tuinontwerp

Sandra Korstanje tuinontwerper Zeeland

Voor het maken van een goed tuinontwerp is inlevingsvermogen, creativiteit, goede luistercapaciteiten en natuurlijk een vakkundig oog voor indeling nodig. Met daarbij een goed stijlgevoel voor het combineren van materialen en het samenstellen van goed gekozen de juiste beplanting volgens een bepaalde sfeer en uitstraling.

Het is maatwerk afgestemd op jouw specifieke wensen in samenhang met de plek en de woning. Jarenlange ervaring in het maken van tuinontwerpen heeft mij geleerd dat een tuinontwerp zich altijd dubbel en dwars terug verdient. Zo heb ik in al die jaren ook veel voorbeelden gezien waar te makkelijk werd gedacht over de inrichting van de tuin en alle details die erbij komen kijken. Met teleurstellingen en weggegooid geld als gevolg. Met een goed tuinontwerp maak je geen fouten en bespaar je dus op voorhand al geld!

Ik maak eigentijdse tuinontwerpen voor mensen die véél waarde hechten aan een fijne, groene buitenruimte. Ik help je jouw droomtuin helemaal helder te krijgen, zodat niets je tuingeluk meer in de weg staat. Het zijn gedetailleerde plannen die veel verder gaan dan een ‘tuinschetsje’. Alleen op die manier kan ik je het beste helpen. Wil je dit ook? Je hebt me nu gevonden..

In een tuin gaat het om de juiste verhouding en balans. Beschutting of juist openheid. Vol tegenover leegte. Zwaar tegenover licht. Al deze zaken vormen de basis voor een goed tuinontwerp. Je voelt het zonder dat het geforceerd is, de puzzelstukjes vallen in elkaar.

Fijn, zo’n tuin.

IMG_5517

Wat kost een tuinontwerp?

De prijs van een tuinontwerp is afhankelijk van jouw specifieke wensen, de (on)mogelijkheden van het perceel, de complexiteit van het tuinontwerp. Na een kennismakingsgesprek maak ik een offerte op maat. Aan het kennismakingsgesprek zijn geen kosten verbonden. Graag bel ik van te voren even met je voor de 1e info over jezelf en de tuin, zodat ik kan beoordelen of ik je sowieso wel kan helpen. Om je een idee te geven waar je aan moet denken qua kosten kun je rekenen op ca. € 1500-3000 euro voor kleine tot middelgrote tuinen.

Wat kost tuinaanleg?

Net als bij een tuinontwerp hebben verschillende factoren invloed op de kosten van de tuinaanleg. Met een gemiddelde aanlegprijs van € 125,-per m2 kom je aardig in de richting. Die prijs wordt hoger bij het toevoegen van een terrasoverkapping, vijver, luxe verhogingen en keermuren, trappen en treden, hoogwaardige erfafscheiding e.d. En lager bij het gebruik van eenvoudige bestrating, haag als erfafscheiding, veel gras. Bovenstaande prijs geldt bij een kleine tuin tot 100-150m2. Is de afmeting van de tuin groter, dan zal de m2 prijs dalen. Bij een tuin groter dan 1500m2 kun je dan denken aan € 30-40,- per m2.

Neem contact op

Wil je weten hoe ik je kan helpen bij het realiseren van je droomtuin? Neem dan contact op middels het contactformulier, of bel +31(0)6 22 47 30 71.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.