Home / Over Sandra

Over Sandra

Creatief tuinontwerper sinds 1998. Laat het draaien om jouw tuin. Groenkenner. Luisteraar.
Ziet de details. En de grote lijn. Of rode draad. Brengt structuur in al je tuinwensen.

Sandra Korstanje - Tuinontwerper in Zeeland

Een groene draad loopt vanaf kleins af aan door mijn leven

Opgroeiend in de polder was ik een echt buitenkind. Ik vond klavertjes vier in het gras van de boomgaard van mijn ouders.

Ik raapte glimmende kastanjes onder de kastanjeboom op het dorp. Ik liep over de dijk nabij mijn ouderlijk huis en paste mijn stappen af aan de schaduwen van de rij grote populieren langs de weg, terwijl boven mij de wind door de boomkruinen blies. Groen hoort bij mijn leven.

Ik ben Sandra Korstanje van tuinontwerpbureau SK tuinatelier. Heel bijzonder vind ik het dat mijn werk als tuinontwerper zo bepalend kan zijn. Het is een verantwoordelijkheid en een voorrecht. Ik geniet heel erg als mijn tuinen mensen geluk brengt. Gewoon een portie dagelijks tuingeluk. Dat ik daarvoor kan zorgen maakt me blij.

IMG_4940

SK tuinatelier bestaat sinds maart 2015. In de jaren daarvoor werkte ik bij verschillende hoveniersbedrijven als tuinontwerper. Tijdens mijn studie (MBO groenbeheer) liep ik stage bij tuinarchitectenburo Arend-Jan van der Horst. Hier leerde ik echt goed kijken naar tuinontwerpen, hoe zit het in elkaar? Ik moest de schetsen goed leren analyseren anders zou ik ze niet goed uit kunnen werken. Ik ontwikkelde hierdoor een blijvend gevoel voor de juiste verhoudingen, structuren en balans. Iets dat ik bij ieder nieuw ontwerp weer nodig heb. Later bij Kees Nouse leerde ik het combineren van vaste planten (bloemrijke, kruidachtige planten) en siergrassen en hoe je daarmee beplantingen vol belevingswaarde samenstelt voor beplantingen in openbare gebieden en (zorg)instellingen.

Ik ben geboren in 1976 in Oudelande, Zeeland. Niet ver van de plek waar ik nu woon. Ik woon met mijn gezin op een mooie plek aan de rand van het dorp. Mijn eigen tuin is de plek waar ik tuinier. Het is geen showtuin of voorbeeldtuin, het is een tuin om te doen. Het is een plek om te ervaren, te proberen, te falen ook.. een constant leerproces is het. Ik ben ook nooit uitgeleerd qua tuinen vormgeving, architectuur. Ik hou hiervoor altijd mijn antennes uit. Dit gaat overigens vanzelf. Groen is mijn grote liefde.

Ik loop regelmatig met onze hond over de Zeeuwse dijken en als de hoge populieren lange schaduwen werpen, pas ik nog steeds mijn passen af.

Wat klanten zeggen

Van balkon naar buitenaf, zonder groene vingers. Dat vraagt, nee schreeuwt om advies. Dus al vrij snel na de aankoop van ons huis kwam Sandra langs. Rustig, nuchter en vol goeie ideeën. De bestaande situatie had drastische aanpak nodig en dat kun je maar 1x goed doen. We hebben gekeken hoe ons 10-jaren plan er…
“Je hebt onze wensen goed vertaald in ons nieuwe tuinontwerp. We zijn aangenaam verrast na het inplanten en het plan dus werkelijkheid wordt en hadden dit zelf niet kunnen bedenken. We zijn blij met onze nieuwe achtertuin, we zaten vast in een denkpatroon en hadden de hoeveelheden van de planten ook niet zo in kunnen schatten…
“Sandra heeft voor ons een prachtig tuinontwerp gemaakt waarin ze op een mooie manier haar kunde heeft gekoppeld aan onze wensen. We zijn nu 6 maanden verder en de contouren van het ontwerp beginnen in de beplanting duidelijk te worden. We zijn verrast door de keuze van kleur in de beplanting en de vele zitmogelijkheden…
“Toen wij dit huis kochten zag ik al meteen dat de tuin weleens een probleem kon worden. Ondiep, 6,5 mtr en 12,5 mtr lang. Het omgekeerde van een standaard tuin. Hoe ga ik deze tuin dieper laten lijken en hoe deel je het in. Hier was een tuinarchitect zeker nodig. Ik vond Sandra via google.…
“Snelle service, met leuke ideeen. Het ontwerp is nog beter geworden dan we hadden verwacht”.

Visie

Een tuin is een verlengstuk van de mens die er in leeft

In een tuin gaat het om de juiste verhouding en balans. Beschutting of juist openheid. Vol tegenover leegte. Zwaar tegenover licht. Al deze zaken vormen de basis voor een goed tuinontwerp.

Werkwijze

Een maatwerk aanpak voor de tuin van je dromen

Een goed tuinontwerp behoedt je voor onnodige kosten in de toekomst. Jarenlange ervaring in het maken van tuinontwerpen heeft mij geleerd dat een tuinontwerp zich dubbel en dwars terug verdient.

Neem contact op

Wil je weten hoe ik je kan helpen bij het realiseren van je droomtuin? Neem dan contact op middels het contactformulier, of bel +31(0)6 22 47 30 71.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.