Over Sandra

luisteraar | houdt van alle planten | maakt jouw tuin zichtbaar | is gek op details |
ziet de grote lijn | heeft een groen hart en haar koffie graag zwart

Sandra Korstanje tuinontwerper

Een groene draad

Opgroeiend in de polder was ik een echt buitenkind. Ik vond klavertjes vier in het gras van de boomgaard van mijn ouders.

Ik raapte glimmende kastanjes onder de kastanjeboom op het dorp. Ik liep over de dijk nabij mijn ouderlijk huis en paste mijn stappen af aan de schaduwen van de rij grote populieren langs de weg, terwijl boven mij de wind door de boomkruinen blies. Groen hoort bij mijn leven.

Ik ben Sandra Korstanje van tuinontwerpbureau SK tuinatelier. Heel bijzonder vind ik het dat mijn werk als tuinontwerper zo bepalend kan zijn. Het is een verantwoordelijkheid en een voorrecht. Ik geniet heel erg als mijn tuinen mensen geluk brengt. Gewoon een portie dagelijks tuingeluk. Dat ik daarvoor kan zorgen maakt me blij.

Sandra Korstanje tuinontwerper

SK tuinatelier bestaat sinds maart 2015. In de jaren daarvoor werkte ik bij verschillende hoveniersbedrijven als tuinontwerper. Tijdens mijn studie (MBO groenbeheer) liep ik stage bij tuinarchitectenburo Arend-Jan van der Horst. Hier leerde ik echt goed kijken naar tuinontwerpen, hoe zit het in elkaar? Ik moest de schetsen goed leren analyseren anders zou ik ze niet goed uit kunnen werken. Ik ontwikkelde hierdoor een blijvend gevoel voor de juiste verhoudingen, structuren en balans. Iets dat ik bij ieder nieuw ontwerp weer nodig heb. Later bij Kees Nouse leerde ik het combineren van vaste planten (bloemrijke, kruidachtige planten) en siergrassen en hoe je daarmee beplantingen vol belevingswaarde samenstelt voor beplantingen in openbare gebieden en (zorg)instellingen.

Mijn tuinen kenmerken zich door heldere, verbindende lijnen die houvast geven aan een speelse beplanting. Ze bevatten een bepaalde mate van contrast in de toegepaste materialen en gekozen beplantingen. Mijn tuinen zijn in harmonie met hun omgeving en versterken de uitstraling van de woning.

Ik ben geboren in 1976 in Oudelande, Zeeland. Niet ver van de plek waar ik nu woon. Ik woon met mijn gezin op een mooie plek aan de rand van het dorp. Mijn eigen tuin is de plek waar ik tuinier. Het is geen showtuin of voorbeeldtuin, het is een tuin om te doen. Het is een plek om te ervaren, te proberen, te falen ook.. een constant leerproces is het. Ik ben ook nooit uitgeleerd qua tuinen vormgeving, architectuur. Ik hou hiervoor altijd mijn antennes uit. Dit gaat overigens vanzelf. Groen is mijn grote liefde.

Ik loop regelmatig met onze hond over de Zeeuwse dijken en als de hoge populieren lange schaduwen werpen, pas ik nog steeds mijn passen af.

Wat klanten zeggen

Toen wij onze tuin in Haamstede wilden veranderen, hadden wij door eerdere ervaringen wel ideeën maar kwamen we er toch niet helemaal uit. We zijn erg blij dat we Sandra via internet hebben gevonden en dat zij met ons mee wilde denken. Met name door het aanbrengen van de juiste lijnen heeft ze heel veel…
“Je hebt onze wensen goed vertaald in ons nieuwe tuinontwerp. We zijn aangenaam verrast na het inplanten en het plan dus werkelijkheid wordt en hadden dit zelf niet kunnen bedenken. We zijn blij met onze nieuwe achtertuin, we zaten vast in een denkpatroon en hadden de hoeveelheden van de planten ook niet zo in kunnen schatten…
“Sandra heeft voor ons een prachtig tuinontwerp gemaakt waarin ze op een mooie manier haar kunde heeft gekoppeld aan onze wensen. We zijn nu 6 maanden verder en de contouren van het ontwerp beginnen in de beplanting duidelijk te worden. We zijn verrast door de keuze van kleur in de beplanting en de vele zitmogelijkheden…
“Toen wij dit huis kochten zag ik al meteen dat de tuin weleens een probleem kon worden. Ondiep, 6,5 mtr en 12,5 mtr lang. Het omgekeerde van een standaard tuin. Hoe ga ik deze tuin dieper laten lijken en hoe deel je het in. Hier was een tuinarchitect zeker nodig. Ik vond Sandra via google.…
“Snelle service, met leuke ideeen. Het ontwerp is nog beter geworden dan we hadden verwacht”.

Tuinontwerp

Een maatwerk aanpak voor de tuin van je dromen

Mijn tuinen kenmerken zich door heldere lijnen die houvast geven aan een speelse beplanting. Ze bevatten een bepaalde mate van contrast in de toegepaste materialen en gekozen beplantingen. Mijn tuinen zijn in harmonie met hun omgeving en versterken de uitstraling van de woning. Alle details moeten kloppen, want het draait bij mij om jouw tuin.

Jouw tuinontwerp aanvragen:

Wil je mij inschakelen voor het ontwerpen van jouw nieuwe tuin? Vul dan het aanvraagformulier in en ik neem snel contact met je op!

Start hier je aanvraag