Over Sandra

luisteraar | houdt van alle planten | maakt jouw tuin zichtbaar | is gek op details |
ziet de grote lijn | heeft een groen hart en haar koffie graag zwart

Sandra Korstanje tuinontwerper

Een groene draad

SK tuinatelier tuinontwerpbureau bestaat sinds maart 2015. In de jaren daarvoor werkte ik bij verschillende hoveniersbedrijven als tuinontwerper. Tijdens mijn studie (MBO groenbeheer) liep ik stage bij tuinarchitectenburo Arend-Jan van der Horst. Hier leerde ik echt goed kijken naar tuinontwerpen, hoe zit het in elkaar? Ik moest de schetsen goed leren analyseren anders zou ik ze niet goed uit kunnen werken. Ik ontwikkelde hierdoor een blijvend gevoel voor de juiste verhoudingen, structuren en balans. Iets dat ik bij ieder nieuw ontwerp weer nodig heb.

Later bij Kees Nouse leerde ik het combineren van vaste planten (bloemrijke, kruidachtige planten) en siergrassen en hoe je daarmee beplantingen vol belevingswaarde samenstelt voor beplantingen in openbare gebieden en (zorg)instellingen

Heel bijzonder vind ik het dat mijn werk als tuinontwerper zo bepalend kan zijn. Ik geniet heel erg als mijn tuinen dagelijkse tuingeluk brengt

Sandra Korstanje tuinontwerper

Wat klanten zeggen

Toen wij onze tuin in Haamstede wilden veranderen, hadden wij door eerdere ervaringen wel ideeën maar kwamen we er toch niet helemaal uit. We zijn erg blij dat we Sandra via internet hebben gevonden en dat zij met ons mee wilde denken. Met name door het aanbrengen van de juiste lijnen heeft ze heel veel…
“Je hebt onze wensen goed vertaald in ons nieuwe tuinontwerp. We zijn aangenaam verrast na het inplanten en het plan dus werkelijkheid wordt en hadden dit zelf niet kunnen bedenken. We zijn blij met onze nieuwe achtertuin, we zaten vast in een denkpatroon en hadden de hoeveelheden van de planten ook niet zo in kunnen schatten…
“Sandra heeft voor ons een prachtig tuinontwerp gemaakt waarin ze op een mooie manier haar kunde heeft gekoppeld aan onze wensen. We zijn nu 6 maanden verder en de contouren van het ontwerp beginnen in de beplanting duidelijk te worden. We zijn verrast door de keuze van kleur in de beplanting en de vele zitmogelijkheden…
“Toen wij dit huis kochten zag ik al meteen dat de tuin weleens een probleem kon worden. Ondiep, 6,5 mtr en 12,5 mtr lang. Het omgekeerde van een standaard tuin. Hoe ga ik deze tuin dieper laten lijken en hoe deel je het in. Hier was een tuinarchitect zeker nodig. Ik vond Sandra via google.…
“Snelle service, met leuke ideeen. Het ontwerp is nog beter geworden dan we hadden verwacht”.

Jouw tuinontwerp aanvragen:

Vul hier je gegevens in en laat me alvast je wensen weten. Dan neem ik binnenkort contact met je op!

Vraag hier je tuinontwerp aan